Limonlu soslu kek
MALZEMELER
Sosu için:
* * *
Zeytinyağlı kepekli kurabiye
Zeytinyağı ve şekeri beş dakika çırpın. Süt ve yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Daha sonra üzerine normal ve kepekli un ile kepeği de ekleyin. (Kepeği fırın ve marketlerde bulabilirsiniz.) Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, hamuru birkaç dakika daha elinizle yoğurun. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hazırladığınız yumuşak hamurdan elinizle parçalar koparıp, şekil vermeden tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
MALZEMELER
* * *
Deniz börülceli enginar
Enginarları limonlu suda haşlayın. Börülceyi karbonatlı bol suda haşlayın, soğuk suda beş dakika bekletin. Süzdükten sonra uç kısımlarından tutup sıyırarak kılçıklarını temizleyin. Bir tabağa alıp, üzerine limon suyu, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyip, karıştırın. Enginarları servis tabağına alın. Havucu soyup dilimleyin ve enginarların içine yerleştirin. Üzerine börülceyi paylaştırın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.