Zeytinyağlı patates
Patateslerin kabuklarını soyup, ikiye bölün. Küp kesilmiş domates, doğranmış sivri biber, yarım ay şeklinde kesilmiş soğan ve patatesi zeytinyağlı suda 10 dakika pişirin. Tuz ve şekeri ekleyip, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesleri servis tabağına alın. Tenceredeki harca kekik, kırmızıbiber ve karabiberi karıştırın, patateslerin içine bölüştürün. Daha sonra servis yapın.
MALZEMELER
* * *
Kolay çiğ köfte
Bulguru yıkayıp, geniş bir tepsiye alın. Üzerine biber salçasını ekleyip, karıştırın. İnce doğranmış soğanı ilave edip, yoğurun. Suyu da döküp, bulgurlar şişinceye kadar yoğurun. Yumurtayı iyice çırpın, zeytinyağında karıştırarak pişirin, bulgura ekleyip, karıştırın. Limon suyu, tuz, karabiber, ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyip, iyice yoğurup, elinizle köfte şekli verin.
MALZEMELER
* * *
İrmik paneli sebzeli nuar
Etleri önce una bulayın. Daha sonra yoğurtla çırpılmış yumurtaya, en son da irmiğe bulayın. Kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Diğer yandan jülyen doğradığınız sebzeleri zeytinyağında beş dakika soteleyin. Üzerine irmik, tuz, karabiber ve pulbiber serpin. 2-3 dakika daha soteleyip, etle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
İrmik pane için:
Garnitür için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.