Etli ekşili Brüksel lahanası
MALZEMELER
* * *
Peynirli hindi köftesi
Kıyma, rendelenmiş dil peyniri, ince doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi harmanlayın. İyice yoğurup, iri köfteler hazırlayın. Köfteleri una bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartarak servis yapın.
MALZEMELER
* * *
Beyaz bülbül tatlısı
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın. Yufkaları düz bir zemine alıp, önce dörde, sonra da sekiz eşit parçaya bölün. Dövülmüş bademi, tozşeker ve yumurta akı ile karıştırın. Bir tutam karanfil tozu ve tarçın ekleyin. Harcı yufkaların geniş tarafına koyun. Önce rulo şeklinde sarın, sonra gül şekli verin. Tepsiye dizin. Üzerine eritilmiş margarin gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından alıp, soğutulmuş şerbeti dökün
MALZEMELER
Şerbeti için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.