Reçelli kalpler
Oda sıcaklığındaki margarini, yumurta sarılarını, pudra şekerini, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve aldığı kadar unu iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp, orta kalınlıkta açın. Her bir parçadan kalıplar yardımıyla kalp şeklinde hamurlar yapın. Hamurların orta kısımlarını bastırarak çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalplerin ortasına reçel döküp servis yapın.
MALZEMELER
Pazı sapı kavurması
Pazı saplarının kenarlarındaki kılçıkları bıçakla temizleyip, bir santim uzunluğunda doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvıyağın yarısıyla kavurun. Üzerine pazı saplarını ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Sarmısak, nane, tuz ve limon suyunu karıştırıp, pazılara ekleyin. İki dakika pişirin.
MALZEMELER
Sütlü çorba
İki çorba kaşığı tereyağında unu kavurun. Ayrı bir kapta kalan yağla salçayı üç dakika kavurup, ateşten alın. Kavrulmuş unu tekrar ocağa koyup, suyu azar azar karıştırarak ekleyin. Üzerine kavrulmuş salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca üzerine sütü döküp, bir taşım kaynatın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.