Kıymalı kol böreği
MALZEMELER
Üzeri için:
* * *
Yoğurtlu irmik köftesi
Derin bir kaba kıymayı alın. Yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısakları ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu katın. İyice yoğurun. Bir saate yakın buzdolabında bekletin. Daha sonra köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle şekil verin. Izgara ya da teflon tavada orta ateşte pişirin. Yeşillikle servis yapın.
* * *
Kuruyemişli kek
Şeker ile yumurtayı bir kasenin içinde beş dakika çırpın. Üzerine yağı ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eledikten sonra kasenin içine ekleyin. Fındık ve cevizleri dövün. Bir çorba kaşığı un ile kuruyemişleri karıştırıp, kek harcının içine atın. Muffin kalıplarını yağlayın, harcı eşit miktarda dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.