Cevizli pekmez tatlısı
MALZEMELER
* * *
Taze soğanlı börek
Hamur için bütün malzemeleri yoğurup 15 dakika dinlendirin. Soğanların yeşil kısımlarını iri doğrayın ve tuzla ovup suyunu sıkın. Üzerine peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamuru 8 parçaya bölün. Unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hamurlardan 4 tanesini aralarına sıvıyağ sürerek üst üste koyun ve fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Üzerine soğanlı harcı yayın. Kalan hamurları da aynı şekilde açın ve harcın üzerine yayın. Üzerine sıvıyağ sürüp, 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
İçi için:
* * *
Lor peynirli salata
1 su bardağı lor peynirini, 2 adet rendelenmiş salatalığı, 1 demet ince kıyılmış dereotunu, yarım limonun suyunu ve yeterince tuzu karıştırın. Çukur bir kaseye sıkıştırarak doldurun. Sonra kaseyi servis tabağına ters çevirerek, lor peynirli karışımı çıkarın. Üzerini kırmızıbiberle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.