Yulaflı mantar çorbası
MALZEMELER
Soğan kızartması
Tereyağını eritip, üzerine temizlenmiş soğanları ekleyin ve ağır ateşte 20 dakika sote edin. Diğer tarafta un, zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp, iyice yoğurun. Gerekirse biraz su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurdan küçük bir ceviz kadar parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın. Ortasını açıp bir adet sote edilmiş soğanı yerleştirip kapatın. Galeta ununa buladıktan sonra kızartarak servis yapın.
MALZEMELER
Elmalı milföy tatlısı
Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için; rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudraşekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyun, ikiye katlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudraşekerine bulayın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.