Zeytinyağlı tuzlu kek
MALZEMELER
* * *
Cevizli bulgur salatası
Bulguru çukur bir kaba alıp, üzerine bir-iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve bir kapakla kapatıp, suyunu çekmesini bekleyin. Sırasıyla ceviz içi, maydanoz, nane ile kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesi ekleyin. Limon suyu, yağ ve tuzu da katıp, karıştırın. Salatalıkları boylamasına ikiye bölün ve içlerini oyun. Hazırladığınız harcı salatalıklara doldurup servis yapın.
MALZEMELER
* * *
İrmik tatlısı
Bir tencerede irmik, tozşeker ve sütü 10 dakika kaynatın. Su ile ıslatılmış bir kabın içine sıcakken dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına koyup, bir saat bekletin. Sos için çilekleri ve pudraşekerini önce blenderdan, ardından süzgeçten geçirin. Tatlıyı buzdolabından çıkarıp, servis yapacağınız kaba ters çevirin. Üzerine çilekli sosu gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
Sos için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.