Enginar çorbası
MALZEMELER
* * *
Bezelyeli püreli et
Püre için tuzlu ve karbonatlı suda bezelyeleri 15 dakika haşlayın. Süzüp, blenderden geçirin. Bir tavada tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın ve üzerine bezelyeleri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Izgarada kızartılmış bonfile dilimleri ile servis yapın.
MALEMELER
* * *
Domatesli zeytinli hamur
Milföy hamurlarını çözdürün. Orta büyüklükte fırın kaplarına alın. Üzerine yağı sürün. Domatesleri ve zeytinleri milföyün üzerine yerleştirin. Fesleğeni ve tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.