Patates hamurlu mercimek
Hamuru için:
Patatesleri haşlayın, çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuzu koyup, yoğurun. Hamuru rulolar yapın, yarım santim kalınlığında kesin. Üzerine hafifçe un serpin. Kaynamış suyun içine atın. Hamurlar yukarı çıktığında kepçeyle sudan çıkarın. Geceden ıslanmış mercimeği süzün. Soğanı ve salçayı yağda kavurun. Üzerine suyu ekleyin. Kaynayınca mercimek, sarımsak ve baharatları ilave edip, 15 dakika pişirin. Patatesleri hamurları ilave edip, 5 dakika daha pişirin.
* * *
Yoğurtlu soğan çorbası
Tencereye 8 su bardağı suyu alın. Pirinci de tencereye ekleyip, şişene dek kaynatın. Soğumaya bırakın. Başka bir tencereye yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyup, ateşte iyice karıştırın. Harca pirinçli sudan 2 çorba kaşığı alıp ılıtın. Daha sonra, pirinci tencereye ilave edin. 5 dakika kaynatın. Tereyağını ekleyin.
* * *
Kadayıf Böreği
Peynir ve kıyılmış maydanozu harmanlayın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Kadayıfın üçte birini yufkanın üzerine yayın. Üzerine, peynirli karışım ve sosis yerleştirin. Yağ ve sütle harç hazırlayıp, yufkanın üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşene dek pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.