Köfteli un çorbası
MALZEMELER
Zeytinyağlı patlıcan
Patlıcanları alacalı soyup, parmak şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serpip, ovalayın. Yıkayıp, hafifçe sıkın. Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp, ılınınca üzerine patlıcanları dizin. Tuzunu ayarlayın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
Dondurmalı mereng
Yumurta aklarını tuzla birlikte kar haline getirin. Pudraşekerini ilave ederek çırpmaya devam edin. Hindistancevizi ekleyip, sertleşinceye kadar çırpın. Karışımı sıkma torbasıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye şeritler halinde sıkın. Oda sıcaklığında 1 saat bekletip, 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırının içinde 10 dakika bekletin. Fırından alıp, soğutun. Gofretleri ve soğuyan bezeleri ufalayın. Dondurmayı da ekleyip, karıştırın. Malzemeyi yuvarlak bir kalıba boşaltıp, buzlukta dondurun.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.