Kayısılı muffin
MALZEMELER
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
8-10 adet doğranmış kayısı
Safranlı pilavı
Pirinci 30 dk kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. Tavuk etini haşlayıp, suyunu ayrı bir yere süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin, tavuk suyuna ilave edin. Tereyağında bademleri kavurun. Üzerine pirinci ekleyip kavurun. Tavuk etini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, kavurduğunuz pirince ilave edin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp, kısık ateşte pişirin. Pilava fıstığı ekleyin ve demlendikten sonra servis yapın.
MAL ZE ME LER
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gr. badem
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
Bir tutam safran
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
Tuz
50 gr. kabuksuz antepfıstığı
Enginarlı pirzola
Pirzolaları tuz, karabiber ve zeytinyağı ile 1-2 saat marine edin. Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Piyazlık doğranmış soğanı yağda soteleyin. Üzerine küçük doğranmış havuç, kabak ve kırmızı biberi ilave edip, birkaç dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiberini koyup, kendi suyunda pişirin. Pirzolaları ızgarada pişirin. Bir adet enginarın üzerine sebzeli harçtan koyup, üzerine tekrar enginar koyun. Pirzolayla birlikte servis yapın.
MAL ZE ME LER
4 adet enginar
8 kalem pirzola
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1'er adet havuç ve kabak
Yarım kırmızı biber
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.