Kaşar köftesi
Bir tencereye soğuk süt, un, kırmızıbiber ve yumurta sarısını koyup, çırpma teli ile karıştırın. Üzerine 1 su bardağı kaynar süt ilave edin ve karıştırarak 5 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra 5 dakika soğutun ve üzerine kaşar rendesini ekleyip, 10 dakika daha bekletin. Daha sonra bu karışımdan parçalar alarak elinizle köfte şekil verin. Köftelerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, arkasından da galeta ununa bulayarak kızartın.
Patlıcanlı bulgur pilavı
Patlıcanları soyup, kızartın. Yağları tencereye alın, doğranmış biberleri ve soğanı kavurun. Rendelenmiş domatesi koyup, tencerenin kapağı kapalı olarak bekletin. Bulguru ve baharatları da ekleyin. Biraz kavurun ve üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pilav suyunu çekince patlıcanları koyun ve kısık ateşte 10 dakika demlendirin.
Dondurmalı kek
Yumurtaları çırpıp, tozşekeri ekleyin ve mikserle karıştırın. Sıvıyağ, maden suyu ve vanilyayı ilave edin. Kabartma tozu ve unu ekleyin. Karışımı ikiye bölüp, bir parçasına kakaoyu katın. Bir kepçe kakaolu, bir kepçe sade olmak üzere kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Dondurma koyarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.