Bezelyeli kuzu
MALZEMELER
* * *
Peynirli mantı
Derin bir kaba unu koyup, süt ve tuz ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 20 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya ayırın ve ince açın. Yufkalardan kareler kesin. Rendelenmiş beyaz peyniri yoğurtla karıştırın. Hamurların içine peynirli harçtan koyup kapatın. Kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın. Üzerine yağda kızdırılmış kırmızıbiber dökün.
MALZEMELER
* * *
Kar yağdı pastası
Süt, un, tozşeker, kakao, nişasta ve margarini kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. İncirleri haşlayıp, küçük doğrayın. Bisküviyi ufalayın. İnce kıyılmış cevizi de ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Islatılmış bir kaseye hazırladığınız harcı bastırın. Bir gece dolapta bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerini hindistancevizi ve şamfıstığıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.