Mısırlı lokma
MALZEMELER
ŞAKŞUKA
Patlıcanları soyup, iri olmayacak şekilde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Kurulayın ve bol yağda kızartın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, kabukları soyulup küp doğranmış domates ve doğranmış biberleri ekleyin. Sarmısakları da ilave edip, sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Patlıcanların üzerine sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
PRATİK KOL BÖREĞI
Doğranmış soğanları zeytinyağının yarısında kavurun. Üzerine kıyılmış ıspanağı ilave edip, soteleyin. Ispanak suyunu bırakıp çekince ocaktan alıp, peynir ve baharatları ekleyin. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine zeytinyağı sürüp, ikinci yufkayı üzerine koyun. Yufkayı dörde bölerek, ıspanaklı harçtan koyup, dikdörtgen olacak şekilde sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp, 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.