İç baklalı enginar
Arpacık soğanları zeytinyağında kavurun. Havuç ve patatesi küçük doğrayın. Havuçları tencereye ekleyin. Bir iki çevirip, unu ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin. Tencereye su, limon suyu ve tuz katın. Enginar ve patatesi ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Başka bir tencerede ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Baklayı koyup biraz daha kavurun ve tuz, limon suyu ve su ilave edip, 10 dakika daha pişirin. Enginarlarla birlikte servis yapın.
Reçelli tatlı
Yumurta ve tozşekeri çok iyi çırpın. Kabartma tozu hariç tüm malzemeyi katıp, karıştırın. Kabartma tozunu da ekleyip, karıştırın ve yağlanmış kalıba döküp, 180 derece fırında pişirin. Su ve balı karıştırıp, kekin üzerine gezdirin. Kekin biraz şişmesini bekleyin. Keki dilimleyip, üzerine pudraşekeri ve limon suyu karışımını sürerek servis yapın.
Yoğurtlu börek
Ezilmiş beyaz peynir, oda sıcaklığında erimiş margarin, yoğurt ve yumurtaları bir kapta karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı, oda sıcaklığında bekletilerek yumuşamış milföy hamurlarının üzerine pay ederek sürün ve rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.