Yoğurtlu kırmızı biber
Kırmızı biberleri jülyen doğrayıp, tuz ekleyin ve zeytinyağında yumuşayana kadar sote edin. Üzerine nane ve karabiber serpip, kenara alın. Yoğurda sarmısak ve ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Biberleri yoğurdun üzerine koyarak servis yapın.
Soslu mantarlı tavuk
Tavuk göğüslerini inceltip, doğrayın. Margarini eritin, piyazlık doğranmış soğanları kavurun. Tavukları ve mantarları ekleyin. 3-4 dakika daha kavurun, küçük doğranmış biberleri ilave edin. Köriyi ve tuzu katın. Tencereyi ocaktan alın. Hafifçe ılındığı zaman, kremayı karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de yemeğin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince servis yapın.
Ballı krokanlı krep
Un, süt, yumurta, tozşeker ve kremayı çırpın. Tavaya birer kepçe koyarak iki taraflarını da pişirin. Kreplerin içine marmelat ve labne peyniri sürün. Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Servis tabağının ortasına bal dökün. Üzerine krep dilimlerini yerleştirin. Bir tavada şekeri eritip, suyu ilave edin. Karamelleşen karışıma fındıkları atın, yağlı kağıt üzerine alın. Katılaşmadan şekil vererek servis tabağına yerleştirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.