Nohut çorbası
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp, kabuklarını ayıklayın, robottan geçirip püre haline getirin. Tavuk suyunu tencereye aktarıp biraz ısıttıktan sonra içine nohudu ekleyin. Kimyon, tarçın ve tuzunu katıp, yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine tereyağını ve limon suyunu ekleyip, bir taşım daha kaynatın.
Tavuklu sebze salatası
Sos için:
Tavuk göğsünü haşlayıp, küp küp doğrayın. Sebzeleri arzu ettiğiniz şekilde doğrayın. Az suda 10-12 dakika haşlayın. Sebzeleri ve tavuk parçalarını karıştırıp, servis tabağına aktarın. Sos için yumurta sarılarını, sirke, tuz ve karabiberi ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Bu kabı sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine koyarak, çırparak ısıtın. Küçük küçük parçalara ayrılmış tereyağını katıp, çırpmaya devam edin. Limon suyunu damla damla katıp karıştırın. Sosu, soğutmadan salatanın üzerine gezdirin.
Hindistancevizli kurabiye dolması
İçi için:
Margarin, yumurta sarısı, vanilya, yoğurt ve pudraşekerini elinizle karıştırın. Nişastayı ve kabartma tozunu ekleyerek, yavaş yavaş un ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. İçli köfte gibi içini açın. Marmelat ve cevizi karıştırıp, hamurların içine koyun. Ağzını kapatıp, yumurta akına, ardından hindistancevizine bulayın. Orta ısılı fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.