Patlıcan taratoru
Patlıcanları ve biberleri közleyin. Patlıcanları soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suya atın, ılınmaya bırakın. Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra blenderden geçirin. Patlıcanları çatalla iyice ezip, içine biberleri ilave edin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Peynir, yoğurt, ceviz, tahin, dövülmüş sarmısak ve zeytinyağını da ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
Dereotlu börek
Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blenderden geçirin. Düz bir zemine, bir adet yufkayı serin ve üzerine hazırladığınız malzemenin üçte birini yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin, malzemeyi yayın. Son yufkayı da üzerine sererek kalan malzemeyi yayın. Bu üç katlı yufkanın her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın. Rulolar ortada birleştiğinde ortadan keserek iki rulo elde edin. Ruloları tepsiye koyun. Buzlukta bir süre bekletin. Buzluktan çıkartıp, birer parmak dilimler kesin. Sıvıyağda kızartın.
Kabaklı makarna
Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, bekletin. Bu arada kabak ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri zeytinyağında beş dakika soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine makarnaları katıp, karıştırarak beş dakika daha pişirin. Doğranmış maydanoz ve dereotuyla servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.