Peynirli patlıcan
MALZEMELER
* * *
Kremalı domates çorbası
Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Tencereye margarin koyun, eriyince küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler iyice eriyip, salça haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederek unu ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Ilık et suyunu tuzla birlikte ilave edin ve yarım saat daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Çorbayı süzgeçten geçirin ve üzerine hafif çırpılmış kremayı ekleyin. Kızarmış ekmekle servis yapın.
MALZEMELER
* * *
Şeftali tatlısı
Tencerede şeker ve suyu kaynatıp, şerbet haline getirin. Şeftalilerin kabuklarını soyup, ortadan ikiye bölün ve şerbetin içinde 5 dakika bekletin. Çıkartıp iyice süzün ve soğumaya bırakın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız dondurmayı, birbirinden ayrı toplar halinde buzlukta bekletin. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alın ve dondurmayla servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.