Sebzeli türlü
MALZEMELER
* * *
Galeta unlu poğaça
Patatesleri haşlayıp ezin; tuz, karabiber ve pulbiber katarak karıştırın. Hamur için verilen tüm malzemeyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlayın. Her bir parçayı elinizle açıp, içine patatesli karışımdan koyup kapatın ve yuvarlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, galeta ununa bulayın. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
İç malzemesi için:
* * *
Vişneli ekmek tatlısı
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tozşeker ve suyla kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu katın. Ekmekleri dilimleyip, kızartın. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerine tozşekerin yarısı serpin, vişne suyunun yarısını dökün. Üzerine kalan ekmekleri koyun, tozşeker serpin, vişne suyunu yayın. Tepsiyi ocağa koyup, ekmekler suyunu çekinceye kadar kaynatın. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Üzerine:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.