Karamelli şeker
Bademleri beş dakika haşlayıp, kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada birkaç dakika kavurun. Tozşeker ve suyu kaynatın. Köpük köpük olunca içine limon suyunu ekleyip, iki dakika daha kaynatın. Ocağı iyice kısıp, tereyağı, tarçın ve karbonat ekleyin. Biriki dakika sonra badem ve fıstıkları ekleyin. Tereyağı sürülmüş bir tepsiye döküp, soğumaya bırakın. Bıçakla kesip servis yapın.
Sebzeli biftek
Bir tencereye zeytinyağını koyup, ince kıyılmış kırmızı soğan, temizlenmiş arpacık soğan ve sivribiberi kavurun. Etleri ilave edip, birkaç dakika soteleyin. Patlıcanı ve domatesi küp doğrayıp, tencereye ekleyin. Un, tozşeker, köri, tuz ve karabiberi de ilave edip, iki dakika daha soteleyin ve suyunu ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Havuç kızartması
Havuçları yıkayıp temizleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkarıp soğuk suya atın. Daha sonra dilediğiniz uzunlukta dilimleyin. Unu bir kaba alıp, üzerine su ekleyerek akıcı bir hamur hazırlayın. Üzerine tuz ve salçayı ekleyin. Havuçları karışıma bulayıp, kızartın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.