Mısırlı krep
MALZEMELER
Milföyde enginar kebabı
Enginarları su, limon suyu, kesmeşeker ve tuzla pişirin. Kıymayı, kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, karabiber ve tuzla yoğurun. Milföyleri fırın tepsisine alın. Ortalarına bir enginar yerleştirip, kıymalı harç koyun. Milföylerin uç kısımlarını ortada birleştirin. Birleşme noktalarına bir dilim sosis koyun. Yumurta sarısı sürerek, 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Renkli kurabiye
Un, margarin, pudraşekeri, yumurta sarısı ve vanilyayı yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısına kakao ilave edip, tekrar yoğurun. Hamurları 20 dakika bekletin. İki hamuru da ayrı olarak yağlı kağıt arasında 1 santim kalınlıkta açın. Kakaolu hamurun üstüne sade hamuru koyun. Rulo biçiminde sarın. Ruloları bir parmak kalınlığında kesip, tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.