Fıstıklı pilav
MALZEMELER
* * *
Nohutlu bamya
Derin bir kaba su doldurup, sirke ve tuz ilave edin. Bamyaları bu suya atıp, 20 dakika bekletin. Diğer taraftan ince doğradığınız soğanlarla, küp doğranmış domatesi zeytinyağında beş dakika kavurun. Sudaki bamyaları süzüp yıkayın. Haşlanmış nohut ve bamyayı tencereye ekleyin. Limon suyunu, tuz ve sıcak suyu ilave edip, 35-40 dakika pişirin.
MALZEMELER
* * *
Meyveli jöleli dondurma
Elmaları ve muzu küçük doğrayın. Bisküviyi robotta toz haline getirin. Meyveli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yarısını meyvelerle, yarısını da bisküvilerle karıştırın. Meyveli jöleyi su ile ıslatılmış kalıba koyun, üzerine bisküvili jöleyi koyun. Buzdolabında üç saat soğutun. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dondurmayla servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.