Erişteli patlıcan
MALZEMELER
Kuruyemiş lokumu
Cevizi kırın. Kuru inciri yıkayıp, sap kısmını kesin. Kuru eriğin çekirdeğini temizleyin. Parçalara ayrılmış ceviz, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümü robotta kıyın. Bu karışımı elle ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapın.Topların bir kısmını Hindistanceviz'ine, bir kısmını Antepfıstığı'na bulayarak servis yapın.
MALZEMELER
Yoğurtlu taze fasulye
Fasulyeleri ayıklayıp, 4 su bardağı suda 15-20 dakika haşlayın. Servis tabağına istediğiniz şekilde dizin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin. Yoğurdu, dövülmüş sarmısak ve tuzla karıştırıp fasulyelerin üzerine dökün. Kalan zeytinyağı ile kırmızıbiberi karıştırıp, fasulyenin üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.