Pırtık böreği
MALZEMELER
Köpoğlu
Patlıcanları közleyin, içlerini bir kaşık yardımıyla boşaltın. İki parmak kalınlığında doğrayın. Sivri biberleri incecik doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin. Küp doğranmış domatesleri ilave edip, diri kalacak şekilde pişirin. Servis tabağına önce domateslibiberli karışımı, ardından patlıcanları yerleştirin, üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Bir çorba kaşığı zeytinyağına, acı kırmızıbiber ekleyerek karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
Cevizli tartolet
Kabartma tozu ve unu eleyin. Diğer malzemeleri de ekleyin. Bıçak ya da çatal yardımıyla yoğurmadan hamur yapın. Yağlı kağıda sarıp, 30 dakika bekletin. İçini hazırlamak için bütün malzemeleri karıştırın. Hamurdan küçük bezeler koparıp açın ve tartolet kalıplarına yayın. Üzerlerine kayısı marmeladı sürün. İçlerine cevizli harcı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
İçi için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.