Tavuklu Hasanpaşa köftesi
MALZEMELER
Üzeri için:
Milföy çanağı
Tavuk etini kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğrayın. Havuç ve domatesleri küp, soğanları yemeklik doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanı ve havucu ekleyip, kavurun. Tavuk etini ilave edip suyunu çektirin. Domatesi ekleyip, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Tencereye bezelye, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Altı adet ısıya dayanıklı kaseye, pişirdiğiniz karışımı paylaştırın. Kaselerin üzerine milföy hamurlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
Ispanak mücveri
Ispanak köklerini yıkayıp bir su bardağı suda 10 dakika haşladıktan sonra süzüp, soğutun. Soğan, dereotu ve maydanozu blenderdan geçirin. Üzerine ıspanakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları ve unu da ilave edin. Sıvıyağı bir tavaya alıp, kızdırın. Harçtan çorba kaşığı ile alarak yağa atıp, arkalı önlü kızartın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.