Ballı kıtır
MALZEMELER
Yoğurtlu soğan çorbası
Tencereye sekiz su bardağı suyu alın. Pirinci de tencereye ekleyip, şişene dek kaynatın. Soğumaya bırakın. Başka bir tencereye yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyup, ateşte iyice karıştırın. Hazırladığınız harca pirinçli sudan iki çorba kaşığı alıp ılıtın. Daha sonra, pirinci tencereye ilave edin. 5 dakika kaynatın. Tereyağını ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Çorbayı küçük doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
Soslu mantarlı tavuk
Öncelikle tavuk göğüslerini havanla iyice inceltip, doğrayın. Margarini eritin, piyazlık doğranmış soğanları kavurun. Tavukları ve mantarları ekleyin. 3-4 dakika daha kavurun, küçük doğranmış biberleri ilave edin. Köriyi ve tuzu katın. Tencereyi ocaktan alın. Hafifçe ılındığı zaman, kremayı karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de yemeğin üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.