Tavuklu un çorbası
MALZEMELER
İmambayıldı
Patlıcanları soyun. Yanlarından ve üstlerinden bıçakla yarın. Soğanları jülyen doğrayın. Sarmısağı ve maydanozu ince kıyın. Biber ve domatesleri doğrayın. Zeytinyağı ve su dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Tencereye aldığınız patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirin. Suyu da ekleyerek 10 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
Gofretli dondurma
Öncelikle çikolataları benmari usulü eritin. Buzdolabı poşetini büyük kare biçiminde kesin. Erimiş çikolatayı poşetin ortasına yayın. Bir bıçakla iyice düzeltin. Su bardaklarının üzerine çikolatası dışarı gelecek biçimde poşeti kapayıp, sepet şekli verin. derin dondurucuda dondurun. Dondurmayı dolaptan çıkarıp hafifçe eritin. Gofretleri küçük küçük doğrayın, dondurmayla karıştırın. Tekrar dolaba koyup dondurun. Bardakları dolaptan alın. Çikolataları poşetten sıyırın. Dondurmayı çikolata sepetine doldurarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.