Mısır çorbası
MALZEMELER
Mantarlı bonfile
Etleri kızgın yağda kızartın. Tabağa alıp bekletin. Mantarları yıkayıp temizleyin. Limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin, kalan yağa atın. Mantarları da ilave edip beraber soteleyin. Yavaş yavaş un serpin. Tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler pişince tencereyi ocaktan alın. Servis tabağındaki etlerin üzerine mantarlı soğanlı karışımı yayın.
MALZEMELER
Patatesli kek
Patatesleri soyup halka halka dilimleyin. 20 cm. enindeki bir kek kalıbına eritilmiş tereyağı sürüp yağlı kağıtla kaplayın. Kalan tereyağının üzerine zeytinyağını ekleyip kızdırın. Üzerine karabiber ve sarmısak ilave edin. Kalıba bir sıra patates döşeyin. Üzerine bir fırça ile tereyağlı karışımdan sürün. Tuz serpin. Ekmekleri robotta çekip kaşar peyniriyle karıştırın. Birazını patateslerin üzerine serpin. İşlemi aynı sıra ile malzeme bitene kadar sürdürün. Daha sonra üzerine elinizle sertçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saat pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.