Patates çanağında patlıcan
MALZEMELER
Acem pilavı
Etleri tereyağının yarısıyla kavurun. Et suyunu bırakıp tekrar çekince yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Hafif tuzlayıp pembeleşene dek kavurun. Tencereye bir su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişince yayvan bir tencereye aktarın. Üzerine tüm baharatları katıp karıştırın. Pirinci etlerin üzerine yayıp kaynamış et suyunu dökün ve hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirin.
MALZEMELER
Frambuazlı pasta
Kremayı üzerindeki tarife göre hazırlayın. Süt ve şekeri karıştırın. Pandispanyanın alt parçasını servis tabağına yerleştirin. Şekerli sütle ıslatın. Üzerine biraz krema yayın. Frambuazları kremanın üzerine koyup ikinci pandispanyayı ıslatıp üzerine kapatın. Kalan krema ile keki kaplayın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve pastanın üstüne yayın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.