Kadınbudu köfte
MALZEMELER
Kuskus salatası
Tencereye su doldurup kaynatın. Kaynadığında içine kuskusu ve tuzu dökün. 10 dakika haşladıktan sonra süzgeçten geçirip suyunu süzdürün. Kuskusları derin bir kaba aktarın. Üzerine mayonez ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Ezilmiş sarmısakları da koyun. Tekrar karıştırın ve salatanın üzerini düzelterek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Gülsulu muhallebi
Süt ve şekeri iyice karıştırarak pişirin. Diğer tarafta yarım su bardağı suya üç çorba kaşığı pirinç ununu koyun. Kaşık yardımıyla ezerek eritin. Nişastayı da tencereye ekleyin. Hızlı hızlı karıştırın. Gülsuyunu ilave edin. Diğer tarafta bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. İrice kırılmış bademleri muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirin. Kaselere boşaltarak servis yapın
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.