Tavuklu hünkarbeğendi
MALZEMELER
Mini pizzalar
Mayaya, tozşeker ve bir su bardağı ılık su ilave ederek, kabarması için 10 dakika bekletin. Un, maya, zeytinyağı ve tuzu karıştırın, su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine süt ve salça karışımı sürün. Dilediğiniz pizza harcını hazırlayıp üstlerine koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Kayısı püreli dondurma
Kayısıları, sekiz adet şekeri ve yarım paket vanilyayı bir fincan suyla, kayısılar yumuşayana kadar pişirin, mikserle püre haline getirin. Kalan suyu ve 10 adet kesme şekeri kaynatın. Bademlerin kabuklarını soyup kavurun ve küçük küçük doğrayın. Kaynattığınız şekerli suya bademleri ve kalan vanilyayı ekleyin. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine dondurmayla servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.