Nohutlu bamya
MALZEMELER
* * *
İstanbul pilavı
Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilmiş pirinci yıkayıp süzün. Tavuk etini suda haşlayıp suyunu ayrı bir yere süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin, tavuk suyuna ilave edin. Bademleri tereyağında 1-2 dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyip beş dakika kavurun. Tavuk etini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, pirince ilave edin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp kısık ateşte pişirin. Pilavı ocaktan indirip içine fıstığı ekleyin ve demlendirin.
MALZEMELER
* * *
Ballı tatlı
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Kabartma tozu hariç tüm malzemeyi katıp karıştırın. Kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Yağlanıp unlanmış kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. İki bardak suyu balla karıştırıp fırından çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin. Kekin biraz şişmesini bekleyin. Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp kekin üzerine sürün.
MALZEMELER
Üzeri için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.