Patates çorbası
Suyu kaynatın. Patateslerin kabuklarını soyup tencereye rendeleyin. 10 dakika pişirin. Geniş bir kapta süt, yoğurt, un ve limon suyunu çırpın. Kaynayan suya bu karışımı döküp karıştırın. Tekrar kaynayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Dereotunu ince kıyıp çorbanın üzerine ekleyin. Küçük bir tavada margarini eritin, kırmızıbiberi ekleyip birkaç kez karıştırın. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yumurta dolması
Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Ateşten alıp soğuk sudan geçirin. Kabuklarını soyup boylamasına ikiye bölün. Sarısını çıkarın. Yumurta sarısını bir çorba kaşığı lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Harcı yumurta aklarının üzerine paylaştırın. Halka doğranmış domates dilimlerinin üzerine koyarak servis yapın.
Sebzeli kiş
Bir kapta hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Yağlanmış tart kalıbına hamuru döşeyin. İçi için havuç, kabak ve biberleri küp doğrayın. Bir çorba kaşığı tereyağında beş dakika soteleyip biraz soğuduktan sonra hamurun üzerine yayın. Bir kasede yumurta, süt ve unu çırpın, sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.