Yayla çorbası
Suyu tencereye koyup pirinçleri haşlayın. Yumurta, un, yoğurt, limon suyu ve tuzu çırpın. Çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak çorbaya katın. Haşlanmış nohut ve mercimeği de çorbaya ilave edip iyice kaynayana kadar pişirin. Üzerine yağda kızdırılmış nane koyarak servis yapın.
Tavuk etli patlıcan
Tavuk etlerini suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Yağı ekleyip kavurun. Soğan, sivri biber ve sarmısakları doğrayıp ete ilave edin ve beraber kavurun. Beş dakika sonra doğranmış domatesi ve suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. En son kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyin. Patlıcanları alacalı soyup üzerini yağlayın ve 200 derecedeki fırında 20 dakika, ara sıra çevirerek pişirin. Ortasını açıp tavuklu harcı doldurun ve 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Yeşil rüya
Limonata için:
Limonata için tüm malzemeyi karıştırıp soğumaya bırakın. Kiviyi ve üzüm suyunu blenderdan geçirin. Üzerine soğumuş limonatayı ekleyip karıştırın. Başka bir kapta süzme yoğurt ve pudra şekerini karıştırın. Kivili limonlu karışımı bardağa alıp üzerine yoğurtlu karışımı koyun. Soğutup servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.