Yoğurtlu çorba
MALZEMELER
Dereotlu börek
Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blenderden geçirin. Düz bir zemine, bir adet yufkayı serin ve üzerine hazırladınız malzemenin üçte birini yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin, malzeme yayın. Son yufkayı da üzerine sererek kalan malzemeyi yayın. Bu üç katlı yufkanın her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın. Rulolar ortada birleştiğinde ortadan keserek iki rulo elde edin. Ruloları tepsiye koyun. Buzlukta bir süre bekletin. Buzluktan çıkartıp birer parmak kalınlığında dilimler kesin. Sıvıyağda kızartarak servis yapın.
MALZEMELER
Körili hindi göğsü
Hindi ve soğanı şerit halinde kesip, bir tavaya alın. Sıvıyağda pembeleştirin. Köri ve unu serpip, kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan indirdikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Çeşitli sebzelerle süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.