Tombul kabak dolması
MALZEMELER
Sosisli börek
Yufkalardan birini yağlanmış kare fırın tepsisine yayın. Su ve zeytinyağını karıştırın. Karışımın yarısıyla yufkanın her yanını yağlayın. İkinci yufkayı üzerine yayın ve kalan karışımla ıslatın. Kare şeklinde katladığnız yufkanın kenarına rendelenmiş kaşar peyniri ve sosisleri koyun. Oluşan üçgen parçaları ikiye bölün. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Beğendi çorbası
Patlıcanı yıkayıp kabuklarıyla beraber küp doğrayın ve zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine tereyağını ilave edin. Yağ eridikten sonra unu ekleyin. Unun rengi dönene kadar sürekli karıştırın. Süt, su, karabiber ve tuzu da ekleyin. Çorbayı 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.