Semizotlu tavuk sote
Tavuk göğüslerini dilimleyip soğanla birlikte haşlayın. Piyazlık doğradığınız soğanları 1 çorba kaşığı margarinde kavurun. Salça ilave edin. Tavuk göğüslerini de ekleyip kavurun. Haşlama suyundan da 1 su bardağı ekleyin. Bir taşım kaynatın. Semizotunu yıkayıp incecik kıyın, sosa karıştırın. Tuz, karabiber katın. Bir taşım daha pişirdikten sonra servis edin.
Domatesli pirinç çorbası
Et suyunu ve sıvıyağı orta büyüklükte bir tencereye aktarın. Domatesleri rendeleyin. Et suyu kaynamaya başladığında rendelenmiş domatesi ilave edin. Pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşamaya başladığında tuzunu ayarlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Pastırmalı mercimek
Mercimeği kaynatın, suyunu dökün. Soğanı ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Salçayı ve bulguru ekleyerek 5 dakika daha soteleyin. Sıcak su ilave edip mercimeği de ekleyin. Baharatları ekledikten sonra 15 dakika pişmeye bırakın. Zeytinyağında sotelenmiş pastırmaları üzerine yerleştirip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.