Havuçlu pilav
Havucu halka halka doğrayın. Teflon tencerede zeytinyağıyla birlikte dolmalık fıstığı, rendelenmiş soğanı, havucu ve pirinci beş dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyin. Tuzu, karabiberi ilave edin ve karıştırın. Önce harlı ateşte pişirin. Fokurdamaya başladığında kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin. Ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu döküp iyice karıştıırn.
Fırında tavuk
Tavuğu geniş bir kaba koyun. Zeytinyağı, salça, soya sosu, baharatlar ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuğun her yerine sürün. Tavuğun içine soğan ve defne yaprağını koyun. Pişirme torbasını unlayın. Tavuğu torbanın içine yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.
Fırında sakız kabağı
Kabakları halka şeklinde dilimleyin. Soğanı ve domatesi küp biçiminde doğrayın. Karabiber ve tuzla beraber harmanlayın. Fırın kabına aktarın. Üzerine bir tutam şeker serpin. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.