Yumurtalı şinitzel
MALZEMELER
Sosyete mantısı
Yufkaları üçgen kesin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Karışımdan çok azını ayırıp kalanını yufkaların üzerine sürün. Kıymayı margarinde kavurun. Ocaktan alıp ince kıyılmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Kıymayı yufkaların geniş tarafına koyup rulo biçiminde sarın, gül biçimi verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Artan yağlı karışımı üzerine sürün. Çörekotu serpin. 200 derece fırında pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve margarinde kızdırılmış nane ve kırmızıbiber dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Sürpriz tatlı
Badem ve antepfıstığını robotta çekin. Üzerine yumurta akı ve toz şeker ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarını uzunlamasına açın. Hamurun uzun kenarına harçtan koyun, rulo yapın. Bir parmak uzunluğunda kesin ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra ılık tatlının üzerine dökün.
MALZEMELER
Şerbeti için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.