Helle çorbası
MALZEMELER
Patlıcanlı Adana kebap
Patlıcanları közleyip soyun. Unu yağda kavurun. Patlıcanları ezip içine atın. Beş dakika kavurup süt ve rendelenmiş kaşarı ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve sarmısağı ekleyin ve servis tabağına alın. Kıyma, su, tuz ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada yağsız olarak arkalı önlü kızartıp patlıcanların üzerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
Köftesi için:
Lazanya salatası
Lazanyayı tuzlu ve az yağlı kaynar suda 10 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip ortadan ikiye bölün. Doğranmış domates, soğan ve kırmızıbiberi, ince kıyılmış salatayı karıştırın. Ayrı bir kabın içine mayonez ve yoğurdu üç çorba kaşığı zeytinyağıyla birlikte karıştırın, sebzeli karışımın üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberin ayarlayıp karıştırın. İki adet lazanya yaprağını servis tabağına alıp bir kat lazanya, bir kat sebzeli karışım koyarak üç kat yapın. Üzerlerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.