Soğan yahnisi
MALZEMELER
Pırasalı tart
Yumuşamış milföy hamurlarını kenarları yarım santim birbirinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. Tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin. Patatesleri ince kıyıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Kalan sıvıyağda halka doğranmış pırasaları kavurun. Tereyağını kızdırıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyip, koyulaşana kadar pişirin. Kaşar peyniri, patates, pırasa ve tuz ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp halka doğranmış sucuğu ekleyin, milföy hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin
MALZEMELER
Elmalı tart
Yumurtaları toz şeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla iyice çırpın. Rendelenmiş elmaları da karışıma katıp hızlıca karıştırın. Yağlanmış minik fırın kaplarına karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.