Yoğurtlu taze fasulye
MALZEMELER
Erişteli patlıcan
Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin Tuzlu suda erişteyi pişirin. Süzüp tereyağını ekleyin. Kıyılmış sarmısağı ve soğanı sıvı yağda kavurun, tavadan alın. Patlıcanları kurulayıp kalan yağda hafif kızartın. Küp doğranmış domatesleri, pul biber, tarçın ve tuzla hafifçe soteleyin. Ocağı kapatıp sosun üzerine patlıcanları koyun. Yağlanmış fırın kabına eriştenin yarısını koyun, üstüne patlıcanlı harcı, en üstede kalan erişteyi koyun, üzerine kaşar peynirini serpin. 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
Kuruyemiş lokumu
Cevizi kırın. Kuru inciri yıkayıp sap kısmını kesin. Kuru eriğin çekirdeğini temizleyin. Parçalara ayrılmış ceviz, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümü robotta kıyın. Bu karışımdan elle ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapın. Topların bir kısmını Hindistan cevizine, bir kısmını Antep fıstığına bulayarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.