Tavuk köftesi
MALLEMELER
Tuzlu bisküvi
Bir kapta yumurta, yağ, süt, un, kabartma tozu, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi yoğurun. Hamuru hafif unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla açıp kareler halinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin
MALZEMELER
Simit börek
Milföy hamurlarını yan yana koyup, merdaneyle birleştirip genişletin. Patatesleri haşladıktan sonra ezin. Peyniri, kıyılmış maydanozla karıştırın ve patateslere ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, karıştırın. Milföy hamurunun bir kenarına peynirli harcı koyup, rulo şeklinde sarın. İkiye bölüp, uçlarını birleştirerek halka şekli verin. Dış kenarlarına bıçakla dilim dilim olacak şekilde kesikler yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.