Maydanozlu makarna
Makarnayı haşlayın. Suyunu süzüp margarinle karıştırın. Tepsiye makarnanın yarısını yayın. Yumurta, süt, tuz ve karabiberi çırpın. Rendelenmiş peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın, makarnanın üzerine dökün. Kalan makarnayı da üzerine yayın. Sütlü karışımı da üzerine gezdirin. Kaşar peynirini serpip fırında pişirin.
Bulgurlu kabak dolması
Kabakların içlerini oyup ikiye kesin. Bulgur, kıyılmış soğan, kıyma, zeytinyağı, biber salçası, doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı kabakların içine pay ederek doldurun ve tencereye dizin. Üzerine sıcak su gezdirip kısık ateşte pişirin.
Şeftali tatlısı
Tencerede şeker ve suyu kaynatıp şerbet haline getirin. Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve şerbetin içinde beş dakika bekletin. Çıkartıp iyice süzün ve soğumaya bırakın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız dondurmayı, birbirinden ayrı toplar halinde buzlukta bekletin. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alın ve ortasına dondurmayı koyarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.