Çin usulü sebzeli tavuk
Fasulyeleri kaynayan suda yedi dakika haşlayıp soğuk suya alın. Tavuk etlerini zeytinyağında soteleyin. Sarmısakları, taze soğanı, biberleri irice doğrayın, tavuk etleriyle beraber soteleyin. Biraz tavuk suyu veya normal su koyup pişirmeye devam edin. Son olarak zencefil ve soya sosu ekleyip servis yapın.
Tarçınlı çörek
Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve inceltin. Tarçın, ceviz ve pudra şekerini karıştırıp hamurlara bölüştürün. Hamurların iki ucunu yarım ay şeklinde birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Etli makarna
Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanları ince kıyıp yağ ile beraber üç dakika pişirin. Üstüne küp doğranmış havuç, et ve sarmısağı koyup sote edin. Etler suyunu bırakıp çekince doğranmış domatesleri ve makarna haşladığınız sudan bir çay bardağı etlerin üzerine döküp beş dakika daha pişirin. Makarnayı etlerle karıştırın ve fırın tepsisine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökerek beş dakika fırınlayın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.