Ayvalı et
MALZEMELER
Kırmızı biber turşusu
Biberlerin tohumlarını ayıklayın. Su, sıvı yağ, sirke, şeker ve tuzu kaynatın. Biberleri kaynayan suya atıp bir iki taşım kaynatın ve süzüp soğumaya bırakın. Maydanozları irice kıyın, ezilmiş aspirin ve bıçakla çizilmiş sarmısakla karıştırın. Biberler soğuyunca kavanoza yerleştirip aralarına maydanozlu karışımı yerleştirin. Biberleri haşladığınız suyu da kavanoza döküp kapağını kapatın. Serin ve loş bir yerde 15 gün bekletin.
MALZEMELER
Diyet krem karamel
Diyet şekeri vanilya ve yumurtalarla iyice çırpın. Karışımı önceden ısıtılmış diyet süt ile karıştırın. Bir çorba kaşığı şekeri ayrı bir tencerede, orta hararetli ateşte yakın. Karamel kaplarının diplerine ince bir tabaka halinde dökün. Sütlü karışımı kaplara paylaştırın. 180 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Karamel için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.