Kandil simidi
MALZEMELER
Üzeri için:
* * *
Portakallı incir tatlısı
Kuru incirlerin sap kısımlarını çıkarıp içlerini parmağınızla açın. Ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırın. Bu malzemeyi incirlerin içine doldurun. İncirleri tencereye alın. Portakal suyunu üzerine gezdirin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
* * *
Kremalı köfte
Kıyma, ıslatılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısak, sıvı yağ, tuz ve karabiberi yoğurun. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, tuzlu kaynar suda beş dakika haşlayın. Krema için; kıyılmış soğanı yağda kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Krema ve et suyunu dökün. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak kaynatın. Tuz ve karabiber serpin. Köfteleri bu sosa bulayın. Tavada kalan sosa ince kıyılmış maydanoz katarak üzerine dökün.
MALZEMELER
Kreması için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.