Fesleğenli çorba
MALZEMELER
Acılı biftek
Biftekleri tuzlayıp karabiber serpin. Teflon tavayı kızdırıp yağı ve kurulanmış çarliston biberlerini bütün olarak koyun. İki tarafını 1'er dakika kızartın. Eti ve biberleri bir tabağa koyun. Tavaya defne yapraklarını, mısır tanelerini ve fasulyeleri koyun, 2 dakika kavurup tavanın kenarına itin. Tavaya eti ve biberleri koyun. Üzerine biber sosunu gezdirip tavanın kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Patatesli kek
Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Kaşar peynirini rendeleyin, üzerine süt, yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek çırpın. Yeşillikleri, patatesi ve geriye kalan malzemeleri karışıma ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.